Cachapas

Ik ben echt dol op deze pannenkoekjes van maïs! Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Venezuela en wordt het daar als ontbijt gegeten met een zachte kaassoort. Of als snack met een beetje boter. Het beslag wordt daar gemaakt met water en een beetje suiker.

Zelf eet ik cachapas graag als lunch en dan met een frisse bonensalade of gemarineerde jackfruit en avocado. In plaats van water gebruik ik kokosmelk waardoor het beslag al van zelf zoeter wordt en ik de suiker weg kan laten.

Maak 4 grote cachapas of 6 tot 8 kleine met dit beslag. Mijn voorkeur gaat uit naar de kleine variant, zodat ik er meer van kan eten met verschillende toppings.

Ingrediënten

  • 6 maïskolven, rauw
  • 1 blik kokosmelk
  • 4 eetlepels glutenvrije meel
  • Een theelepel zwarte peper
  • Een mespuntje zout
  • Olie

Bereiding

Snijd met een scherp mes de korrels van de kolf af. Doe de korrels in de foodprocessor met de kokosmelk en maal de korrels tot een dik klonterig beslag. Zorg er voor dat de maïskorrels niet helemaal fijn zijn gemalen.

Schenk het beslag over in een kom en voeg het zout en de zwarte peper toe. Roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de glutenvrije meel toe.

Verhit in een koekenpan met een dikke bodem een beetje olie. Schep wat beslag voor de gewenste grootte in de pan tot een dikte van een halve centimeter. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin. Ga door tot dat het beslag op is.

Serveer warm met jouw favoriete topping.

Suggesties: veganistische kaas, ackee, of tofu.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*